Η Ένωση
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Η ΕΝΩΣΗ
Διοικητικό συμβούλιο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
Πρόεδρος ΕΣΑΠΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, είναι απόφοιτος του Τμήματος Μάρκετινγκ του ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ (Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων) και το 2015 ολοκλήρωσε το MSc in Insurance Risk Management – Alba College.

Το 2005 παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο της LIMRA, το 2007 την Ημερίδα του MDRT (Million Dollar Round Table) και το 2015 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Συντονιστών της LIMRA (διάρκειας 25 ημερών) C.I.A.M.

Από το 2000 είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ και από το 2005 έως σήμερα, ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στην εταιρεία, έχει αναπτύξει μία ομάδα συνεργατών αποτελούμενη από 660 άτομα σε όλη την Ελλάδα και συνολική παραγωγή άνω των 12.000.000€ σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Τη διετία 2005-2007 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας ING στην Ελλάδα.

Το 2012 ιδρύει την Πρακτορειακή Εταιρεία Fiducia Ltd.

Από το 2013 έως σήμερα είναι Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος και το Δεκέμβριο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος.

Η ενασχόλησή του με την ΕΣΑΠΕ έγινε όταν ένιωσε ότι η Ένωση αποτελεί ένα συνδικαλιστικό όργανο μακριά από πολιτικές τοποθετήσεις με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού οφέλους της καθημερινής εργασίας μας.

"Σε μία περίοδο όπου συμβαίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές στην εργασία μας, σε νομοθετικό και όχι μόνο επίπεδο, η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση των συναδέλφων μας αλλά και η προστασία δικαιωμάτων του επαγγέλματός μας είναι απαραίτητες όσο ποτέ. Η διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς για τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη. Ο υγιής συνδικαλισμός αποτελεί μεγάλο και απαραίτητο όπλο για όλους τους επαγγελματίες".

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Αντιπρόεδρος

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Προπονητής volley ball με σταθμό στην καριέρα μου η συνεργασία στην αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού με τον Γιέρζι Βελτζ το 1993.

Στέλεχος της Alpha Bank από το 1995 έως το 2005 σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Από το 2006 Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην Interamerican και από το 2007 Unit Manager.

Από το 2016 Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στην INTERAMERICAN.

Από το 2016 μέλος της GAMA INTERNATIONAL.

Από το 2018 μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΠΕ και από τον 12ο 2023 εξελέγη Αντιπρόεδρος.

Κάτοχος του LUTCF.

Κάτοχος του LIMRA PACESETTER.

Κάτοχος του LIMRA  A.M.T.C

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ
Γενικός Γραμματέας

Γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά, είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Σπούδασε στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς  το Πρόγραμμα «Μετεκπαίδευση στη Διοίκηση Πωλήσεων & Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων» του ΕΙΑΣ στο πλαίσιο ακαδημαϊκής συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων από το 1993.

Είναι μέλος της ΕΣΑΠΕ από το 1998.

Θεωρεί ότι ο Συντονιστής παράγει πολύ σημαντικό έργο στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΣΑΠΕ αποτελεί αρωγό του.

Με φιλοσοφία ότι «ο άνθρωπος έχει διαρκή προσανατολισμό στη βελτίωση της ζωής του, στην περαιτέρω ανάπτυξή του και στην υλοποίηση των σχεδίων και των στόχων του», ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στοχεύει στην ενδυνάμωση της ομάδας με νέους συνεργάτες, που αγαπούν το αντικείμενο της ασφάλισης και θέλουν να εξελίσσονται διαρκώς μέσω αυτού.

Πάντα με κέντρο της επαγγελματικής ιδιότητάς του, τον άνθρωπο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΛΛΥ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ταμίας

Η Βίλλυ Κωνσταντακοπούλου  είναι ιδιοκτήτρια και Agency Manager της εταιρίας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Liberty Insurance Agents έχοντας εμπειρία  33 ετών στο ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό τομέα.

Διαθέτει άδεια Ασφαλιστικού Πράκτορα και Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι μέλος της ΕΣΑΠΕ, της GΑΜΑ Global Hellas, κατέχει τίτλους σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος του πτυχίου L.U.T.C.F. (Life Underwriting training Council Fellow), ενώ έχει ολοκληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα του Ε.Ι.Α.Σ, Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών σπουδών για Στελέχη επιχειρήσεων καθώς επίσης και Certificate in Sales Force Management από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές ημερίδες ως εισηγήτρια στο ΕΙΑΣ όπως επίσης και σε γραφεία πωλήσεων μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας σε νέους και έμπειρους ασφαλιστικούς πράκτορες.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στο Management, Financial Planning, επικοινωνίας, marketing, ψυχολογίας, ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών, συναισθηματικής νοημοσύνης, εκπαίδευσης εκπαιδευτών, χρηματοασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Το 1995 δημιούργησε και επόπτευσε ένα υπερσύγχρονο τμήμα Direct Marketing & Telemarketing για την προώθηση ασφαλιστικών υπηρεσιών καθώς επίσης και την υποστήριξη πωλήσεων για διείσδυση σε νέες αγορές.

Ασχολήθηκε με την ανάπτυξη, καθοδήγηση και εκπαίδευση ομάδων ασφαλιστικών Πρακτόρων σε ένα από τα μεγαλύτερα Γραφεία Πωλήσεων της ασφαλιστικής αγοράς έως το 2019.

Από το 2006 υπό την ευθύνη της είχε την επίβλεψη και ανάπτυξη τριών Ασφαλιστικών γραφείων εντός και εκτός Αττικής.

Έχει στο ενεργητικό της πλήθος παραγωγικών βραβεύσεων  και διακρίσεων ως  Unit Manager στην Interamerican κατέχοντας την πρώτη θέση μέχρι το 2019.

Επί σειρά ετών υπηρετεί τον θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ως Ασφαλιστικός Πράκτορας και Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων έως και σήμερα.

Η εμπειρία της στο Management και  ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, νέων και έμπειρων επαγγελματιών, επιβεβαιώνει την θέση της,  ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον βασικό πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται και εδραιώνεται η φιλοσοφία και το όραμά μας.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΦΟΓΕΩΡΓΟΣ
Μέλος ΔΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1963, είναι παντρεμένος με την Γιαούζου Παρασκευή η οποία είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος και έχουν τρία παιδιά - τη Γεωργία – τη Μανώλια και τον Παύλο.

Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά – Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε συνεργασία ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος με την Εθνική Ασφαλιστική, αμέσως μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, το έτος 1988.

Από το 1991 μέχρι σήμερα είναι Συντονιστής και συνεργάζεται αποκλειστικά με την Εθνική Ασφαλιστική. Έχει λειτουργήσει σε όλες τις βαθμίδες Συντονισμού μέχρι Διευθυντής Γραφείου Παραγωγής.

Στόχος του είναι η Δημιουργία Επιθεωρήσεων οι οποίες θα λειτουργούν με το Εξελιγμένο Σύστημα Υποστήριξης Συντονιστών που εφαρμόζει από το 2005 και μετά.

Ασχολείται με τα κοινά στον τόπο κατοικίας του από το έτος 2003 και έως σήμερα έχει διατελέσει από Μέλος Συλλόγου Γονέων μέχρι Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αχαρνών που αντιπροσωπεύει 107 Σχολεία.

Έθεσε υποψηφιότητα τον Νοέμβριο του 2011 για τις Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στήριξε το συνδυασμό του κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννη.

Από τον Απρίλιο του 2013 λειτουργεί υποστηρικτικά ως Γενικός Γραμματέας και δημιούργησε το WebSite του Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων Εθνικής Ασφαλιστικής ΣΑΣΕΑ.

Βρίσκεται αρκετά χρόνια δίπλα στην Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος και το Δεκέμβριο του 2013 εκλέγεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠΕ.

Στόχος της ενασχόλησής του με τους Συντονιστές Ελλάδας είναι να αναγνωριστεί σε όλα τα Επίπεδα (Κράτος – Ασφαλιστικές Εταιρείες) η Υπεραξία που δημιουργεί το επάγγελμα-λειτούργημα του Συντονιστή και ο Σύνδεσμος να είναι το Κέντρο συλλογής και Επίλυσης θεμάτων Συντονιστών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
Μέλος ΔΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, της σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ. 

Από το 2007 έως και τα μέσα του 2009 εργάστηκε στο τμήμα Ομαδικών Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων της Alico AIG Life, διαχειριζόμενος λογαριασμούς μεγάλων εταιρικών πελατών, αποκτώντας σημαντική γνώση και εργασιακή εμπειρία για τη μετέπειτα επαγγελματική του πορεία.

Από το 2010 είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος στη METLIFE-ALICO.

Το 2013 εντάχθηκε στην ακαδημία εκπαίδευσης νέων Managers παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Το 2016 ξεκίνησε την πορεία του ως νέος Junior Unit Manager ολοκληρώνοντας με επιτυχία το 2019 την πρώτη 3ετία του θεσμού JUMA της εταιρείας του, συνεχίζοντας ως Unit Manager στη METLIFE, που από το 2022 έως σήμερα είναι ενιαία εταιρεία με την NN HELLAS.

Επιδιώκει να επιμορφώνεται σε συστηματική βάση, παρακολουθώντας σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται τόσο με το επάγγελμα του όσο και με την ανθρώπινη φύση, με στόχο να γίνεται διαρκώς καλύτερος άνθρωπος για τον ίδιο και τους γύρω του.

Το Δεκέμβριο του 2023 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΑΠΕ (Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος).

Η συμμετοχή στην ΕΣΑΠΕ αποτελεί για τον ίδιο ευκαιρία να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια υποστήριξης και ανάδειξης του θεσμού των Συντονιστών που έχουν ευθύνη και ρόλο την ορθή καθοδήγηση και τις ευκαιρίες ανάπτυξης νέων επαγγελματιών του κλάδου. 

Ευγνωμονώντας ο ίδιος τον δικό του Agency Manager για τη συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη που λαμβάνει από εκείνον και αναγνωρίζοντας ότι η επιτυχία του θεσμού έρχεται με το να απλώσεις το χέρι τόσο στους διπλανούς όσο και στους νέους επαγγελματίες.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥΠΗΣ
Μέλος ΔΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1991.

Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Το 2015 ολοκλήρωσε το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2019 ολοκλήρωσε το Executive Insurance Sales Program από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2019 ολοκλήρωσε «DIGITAL MARKETING & ONLINE SALES 100’S ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΎΣ ΠΡΆΚΤΟΡΕΣ» από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών (Ι.ΧΟ.Σ.).

Από το 2010 είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.

Το 2012 ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινάει το έργο του με μία ομάδα 25 ατόμων . Η ομάδα αναπτύσσεται και σήμερα αποτελείται από 150 Ασφαλιστικούς Συμβούλους σε όλη την Ελλάδα και σε συνολική παραγωγή άνω των 10.000.000€ σε όλους τους Κλάδους Ασφάλισης.

Από το 2015 έως σήμερα κατέχει την 1η θέση ως Διευθυντής Καταστήματος σε Ενιαία Νέα Παραγωγή όλων των κλάδων και την 1η θέση σε σύνολο παραγωγής. 

Από το 2017 είναι μέλος της ΕΣΑΠΕ και από τον 12ο του 2023 εξελέγη Μέλος του ΔΣ.

“Με διαρκή καθοδήγηση, εξειδικευμένη εκπαίδευση και στρατηγική υποστήριξη, ο Συντονιστής βοηθάει τον Ασφαλιστικό Πράκτορα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του κλάδου (και όχι μόνο) και να επιτύχει τους επαγγελματικούς του στόχους. Μέσω αυτής της συνεργασίας, επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών και η ενίσχυση της θέσης τους στον ανταγωνιστικό κόσμο του χώρου των ασφαλίσεων.”

Σκοπός μας η διαφύλαξη και προαγωγή των επαγγελματικών οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών μας.