Η Ένωση
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Η ΕΝΩΣΗ
Διοικητικό συμβούλιο
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ
Πρόεδρος ΕΣΑΠΕ

Διαθέτει εμπειρία 40 ετών στην ασφαλιστική αγορά κι έχει διατελέσει Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στην Interamerican από το 1984 έως τον Ιανουάριο του 2019 με πλήθος παραγωγικών βραβεύσεων.

Το 2012 απονεμήθηκε στον ίδιο και στους συνεργάτες του το βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης από την Interamerican για την έμπρακτη συνεισφορά τους στην κοινωνία.

Είναι κάτοχος BA (Business Administration) από το Middlesex University, του πτυχίου L.U.T.C.F. (Life Underwriting training Council Fellow), ενώ έχει ολοκληρώσει τριετή κύκλο σπουδών στο Marketing. Είναι επίσης απόφοιτος του προγράμματος διοίκησης της LIMRA.

Από το 1997 είναι μέλος της GAMA International και το 2006 του απονεμήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό το βραβείο «First International Class Award» στην Αμερική.

Είναι ιδρυτικό μέλος της επιτροπής της Gama Hellas από το 2014 και διετέλεσε Πρόεδρος του παραρτήματος του Οργανισμού για την περίοδο 2016-2018 ενώ έως σήμερα παραμένει στο board της GAMA Hellas.

Τον Δεκέμβριο του 2015 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠΕ και από τον Δεκέμβριο του 2017 εκτελεί χρέη Προέδρου του ΔΣ της ΕΣΑΠΕ. 

Παράλληλα είναι Μέλος του ΔΣ της ΕΑΔΕ, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος από τον Μάιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021.

Από το 2018 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης είναι  Ιδρυτής  & Γενικόs Διευθυντήs της  Liberty Insurance Agents. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
Αντιπρόεδρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1982, είναι απόφοιτος ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ (Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων) Τμήμα Marketing.

Το 2015 ολοκλήρωσε το MSc in Insurance Risk Management – Alba College.

Το 2005 παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο της LIMRA, το 2007 την Ημερίδα του MDRT (Million Dollar Round Table) και το 2015 το εκπαδευτικό πρόγραμμα Συντονιστών της LIMRA (διάρκειας 25 ημερών) C.I.A.M.

Από το 2000 είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ και από το 2005 έως σήμερα είναι Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στην εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη κι έχει αναπτύξει μία ομάδα συνεργατών αποτελούμενη από 660 άτομα σε όλη την Ελλάδα και συνολική παραγωγή άνω των 12.000.000€ σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Την διετία 2005-2007 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας ING στην Ελλάδα.

Το 2012 ιδρυεί την Μεσιτική Εταιρεία Fiducia Ltd.

Από το 2013 έως σήμερα είναι Μέλος Δ.Σ.της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος.

Η ενασχόλησή του με την ΕΣΑΠΕ έγινε όταν ένιωσε ότι η Ένωση αποτελεί ένα συνδικαλιστικό όργανο μακριά από πολιτικές τοποθετήσεις με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού οφέλους της καθημερινής εργασίας μας.

"Σε μία περίοδο όπου συμβαίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές στην εργασία μας σε νομοθετικό και όχι μόνο επίπεδο, η συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των συναδέλφων μας, αλλά και η προστασία δικαιωμάτων του επαγγέλματός μας είναι απαραίτητες όσο ποτέ. Η διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς για τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη. Ο υγιής συνδικαλισμός αποτελεί μεγάλο και απαραίτητο όπλο για όλους τους επαγγελματίες".

Εμμανουήλ Πετρόχειλος
Γενικός Γραμματέας

Γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά, είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Σπούδασε στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς  το Πρόγραμμα «Μετεκπαίδευση στη Διοίκηση Πωλήσεων & Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων» του ΕΙΑΣ στο πλαίσιο ακαδημαϊκής συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων από το 1993.

Είναι μέλος της ΕΣΑΠΕ από το 1998.

Θεωρεί ότι ο Συντονιστής παράγει πολύ σημαντικό έργο στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΣΑΠΕ αποτελεί αρωγό του.

Με φιλοσοφία ότι «ο άνθρωπος έχει διαρκή προσανατολισμό στη βελτίωση της ζωής του, στην περαιτέρω ανάπτυξή του και στην υλοποίηση των σχεδίων και των στόχων του», ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στοχεύει στην ενδυνάμωση της ομάδας με νέους συνεργάτες, που αγαπούν το αντικείμενο της ασφάλισης και θέλουν να εξελίσσονται διαρκώς μέσω αυτού.

Πάντα με κέντρο της επαγγελματικής ιδιότητάς του, τον άνθρωπο.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΦΟΓΕΩΡΓΟΣ
Ταμίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1963, είναι παντρεμένος με την Γιαούζου Παρασκευή η οποία είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος και έχουν τρία παιδιά - τη Γεωργία – τη Μανώλια και τον Παύλο.

Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά – Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε συνεργασία ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος με την Εθνική Ασφαλιστική, αμέσως μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, το έτος 1988.

Από το 1991 μέχρι σήμερα είναι Συντονιστής και συνεργάζεται αποκλειστικά με την Εθνική Ασφαλιστική. Έχει λειτουργήσει σε όλες τις βαθμίδες Συντονισμού μέχρι Διευθυντής Γραφείου Παραγωγής.

Στόχος του είναι η Δημιουργία Επιθεωρήσεων οι οποίες θα λειτουργούν με το Εξελιγμένο Σύστημα Υποστήριξης Συντονιστών που εφαρμόζει από το 2005 και μετά.

Ασχολείται με τα κοινά στον τόπο κατοικίας του από το έτος 2003 και έως σήμερα έχει διατελέσει από Μέλος Συλλόγου Γονέων μέχρι Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αχαρνών που αντιπροσωπεύει 107 Σχολεία.

Έθεσε υποψηφιότητα τον Νοέμβριο του 2011 για τις Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στήριξε το συνδυασμό του κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννη.

Από τον Απρίλιο του 2013 λειτουργεί υποστηρικτικά ως Γενικός Γραμματέας και δημιούργησε το WebSite του Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων Εθνικής Ασφαλιστικής ΣΑΣΕΑ.

Βρίσκεται αρκετά χρόνια δίπλα στην Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος και το Δεκέμβριο του 2013 εκλέγεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠΕ.

Στόχος της ενασχόλησής του με τους Συντονιστές Ελλάδας είναι να αναγνωριστεί σε όλα τα Επίπεδα (Κράτος – Ασφαλιστικές Εταιρείες) η Υπεραξία που δημιουργεί το επάγγελμα-λειτούργημα του Συντονιστή και ο Σύνδεσμος να είναι το Κέντρο συλλογής και Επίλυσης θεμάτων Συντονιστών.

Αντώνιος Αλεξίου
Μέλος

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Προπονητής volley ball με σταθμό στην καρριέρα μου η συνεργασία στην αντρική ομάδα του Παναθηναικού με τον Γιέρζι Βελτζ το 1993.

Στέλεχος της Alpha Bank από το 1995 έως το 2005 σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Από το 2006 Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην Interamerican και από το 2007 Unit Manager.

Από το 2016 Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στην INTERAMERICAN.

Από το 2016 μέλος της GAMA INTERNATIONAL.

Από το 2018 μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΠΕ.

Κάτοχος του LUTCF.

Κάτοχος του LIMRA PACESETTER.

Κάτοχος του LIMRA  A.M.T.C

Γεώργιος Ιορδανίδης
Μέλος

Ο Γεώργιος Ιορδανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έχει έναν γιό, τον Αλέξανδρο, που από το 2009 αποτελεί την δεύτερη γενιά στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή από φοιτητής και σε ηλικία 23 ετών έγινε ο νεότερος διευθυντής υποκαταστήματος της American life insurance company (ALICO) και στη συνέχεια της MetLife μετά την εξαγορά της.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε διακεκριμένο μέλος μεταξύ των διευθυντών των υποκαταστημάτων με έμφαση στην ανάπτυξη 21 νέων διευθυντών ομάδων και 4 νέων διευθυντών υποκαταστημάτων και μέχρι σήμερα συνεχίζει με αμείωτο το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη νέων συνεργατών.

Από το 2008 κατέχει την πρώτη θέση ως υποκατάστημα πωλήσεων σε συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας στην περιφέρεια Ευρώπης και από το 2012 την πρώτη θέση σε συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας στην περιφέρεια της EMEA (Europe, Middle East & Africa) για την MetLife.

Είναι μέλος της ΕΣΑΠΕ από ενάρξεως της ένωσης, από το 2019 μέλος του ΔΣ του συλλόγου καθώς και μέλος του Βoard της GAMA Global Hellas.

Σταύρος Σταυρόπουλος
Μέλος

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Coca Cola export ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου συσκευασίας.

Παράλληλα, το 1987 μέσω της Interamerican, ασχολήθηκε ως part time ασφαλιστικός σύμβουλος.

Ένα χρόνο μετά τον κέρδισε ο ασφαλιστικός χώρος, όπου εργάσθηκε full time έως το 1991. Η επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξε τον καταξίωσε στη διάκριση ποιοτικής εργασίας IQA (International Quality Award) της LIMRA.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο management ως unit manager, όπου μετά 3 έτη επιτυχούς πορείας προήχθη σε Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Από το 1995 έως το 2010 το υποκατάστημα που συντόνιζε, γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στην Interamerican, όπου κέρδισε, πολλές διακρίσεις και επιτυχίες στην παραγωγή Ζωής και Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Ιδιαίτερη διάκριση αποτέλεσε η βράβευση στην Αμερική, Management Award της GAMA International, για ποιοτική εργασία και αύξηση παραγωγικότητας.

Το Νοέμβριο του 2010 ιδρύθηκε η “Life Solutions”, εταιρεία ανεξάρτητης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που μαζί με τους επί χρόνια καταξιωμένους συνεργάτες του έχουν χαράξει μία πολύ επιτυχημένη πορεία στο ελεύθερο δίκτυο, στη φιλοσοφία του Financial Planning.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο ιδιαίτερο θέμα “Quality Ιnsurance Μanagement” από το Middlesex University.

Έχει παρακολουθήσει πάμπολα σεμινάρια management και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της LIMRA.

Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών L.U.T.C.F (Life Underwriting Training Council Fellow) και είναι μέλος της GAMA Hellas.

Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Ταμίας της ΕΣΑΠΕ και από τον Δεκέμβριο του 2019, Αντιπρόεδρος της Ένωσης.

Σκοπός μας η διαφύλαξη και προαγωγή των επαγγελματικών οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών μας.