13/5/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΑΔΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΕΕ

Αθήνα, 13/05/2013

Το Προεδρείο της ΕΑΔΕ προσήλθε την Παρασκευή 10/5/2013 σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΑΕΕ, προκειμένου να θέσει και να αναζητήσει κοινούς τρόπους αντιμετώπισης των χρόνιων αλλά και των άμεσων προβλημάτων της ασφαλιστικής αγοράς και της διαμεσολάβησης ειδικότερα.

Σε κλίμα συναινετικό επιχειρήθηκε να ανοιχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος επί των θεμάτων :

• της Αναγνώρισης του ρόλου των Δικτύων Διαμεσολάβησης,
  • της Ανάγκης ελέγχου και εποπτείας των πωλήσεων μέσω internet και Τραπεζών,
  • των Καταχρηστικών καταγγελιών συμβάσεων και της ανάγκης προσδιορισμού του «ουσιώδους λόγου»,
  • της Εξεύρεσης κοινών δράσεων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας της αγοράς,
  • της Διαφάνειας στους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων μέσω κοινής και αδιαπραγμάτευτης ερμηνείας αυτών,
  • των Ανασφάλιστων οχημάτων, των πλαστών συμβολαίων, της ανέλεγκτης εγκατάστασης διαφόρων ΕΠΥ, και ,
  • των Πελατολογίων των Διαμεσολαβητών και της σύνδεσης των με την είσπραξη ασφαλίστρων.

Διαπιστώθηκε σε πολλά σημεία κοινός προβληματισμός και σύγκλιση απόψεων, και αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης αυτών, προς όφελος της διαφάνειας, της προστασίας του καταναλωτή, και εν τέλει της αναβάθμισης της αξιοπιστίας του θεσμού της ασφάλισης.

Οι αντιπροσωπείες των δύο μερών, της ΕΑΔΕ απαρτιζομένης, από τους κ.κ. Αλέξανδρο Ραφαηλίδη, Γεώργιο Καραβία και Δημήτριο Γαβαλάκη και τις κ.κ. Ελένη Γρυπάρη, Όλγα Νικολαϊδου και Δήμητρα Λύχρου, και της ΕΑΕΕ, από τους κ.κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Ιωάννη Λαπατά και τις κ.κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη και Εύα Βαρουχάκη, συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συναντήσεις αυτές, προκειμένου να μελετηθούν διεξοδικά τα θέματα που ετέθησαν και να αναζητηθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην προσπάθεια επίλυσής τους.

Το Προεδρείο της ΕΑΔΕ