24/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ

Αθήνα, 24/07/2015

Με ανακοίνωσή μας την επομένη της ψήφισης του Νόμου 4334/2015 για την σύναψη Συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (Ε.Μ.Σ.), προτείναμε την απορρόφηση των αυξήσεων του φόρου επί των ασφαλίστρων με ισόποση μείωση του Δικαιώματος Συμβολαίου, ώστε καί να μετριασθούν οι επιπτώσεις που συνεπάγονται οι αυξήσεις στους ασφαλιζόμενους πελάτες, καί να προστατευθεί το διαρκώς συρρικνούμενο εισόδημα των Συνεργατών της κάθε Εταιρείας αλλά καί να αναδειχθεί η ευαισθησία και ο κοινωνικός ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι Εταιρείες με κυρίαρχα πελατοκεντρική αντίληψη, με οργάνωση αλλά και κεφαλαιακή επάρκεια, αντιλαμβανόμενες την δύσκολη χρηματοοικονομική συγκυρία, προτάσσουν το συμφέρον των πελατών και των συνεργατών τους και αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου το κόστος αυτής της απόφασης.

Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Εταιρείες, παραμερίζοντας δισταγμούς και διλήμματα και αποδεικνύοντας στην πράξη την στήριξη των πελατών και των Συνεργατών τους.

Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ