14/6/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Την 14 Ιουνίου 2012 έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Metropolitan η Eκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων με θέμα:

«ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ».

Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Ραφαηλίδης (Πρόεδρος ΠΟΑΔ), Χαράλαμπος Αλεξόπουλος (Γεν.Γραμματέας ΕΕΑΕ), Ευθύμιος Σκρίκας (Ταμίας ΕΕΑΕ), Μάρκος Χαμπάκης (Α΄Αντιπρόεδρος ΠΣΑΣ), Σεραφείμ Τσακιρίδης (Μέλος ΔΣ ΠΣΑΣ) επίσης ο κ. Νικόλαος Λεβετσοβίτης (Α΄Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών) και ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλιδάκης (Οικονομικός Επόπτης Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά).

Επίσης παρευρέθησαν ο κ.Ευάγγελος Σπύρου (εκδότης του Next Deal) ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό ως παλαιός Συντονιστής και μέλος ΔΣ και ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης (εκδότης του Insurance world).

Την Εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Δημήτριος Γαβαλάκης.

Στην ομιλία του τόνισε με έμφαση ότι η Εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία για τον Σύνδεσμο όχι μόνο γιατί αφορά μία σημαντική πρωτοβουλία, την εκπόνηση της Μελέτης για την Υπεραξία Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων, αλλά γιατί ταυτόχρονα επιδιώκεται να είναι η αρχή μιας μεγάλης συζήτησης που πρέπει να ανοίξει και αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα του Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Επίσης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συνδέσμου μας στο α΄εξάμηνο του 2012 κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική επιτυχία μας να θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος προϋποθέσεις εμπειρίας για την απόκτηση της άδειας του Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Κύριος ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου μας κ. Στυλιανός Χ.Κόκιος ο οποίος παρουσίασε και ανέλυσε τη μελέτη που έχει εκπονήσει μετά από αίτημα του Συνδέσμου μας ο Καθηγητής κ.Λάμπρος Κοτσίρης σύμφωνα με την οποία οι Συντονιστές είναι έμποροι, δημιουργούν Υπεραξία κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, την οποία μπορεί να διεκδικήσουν από την εταιρεία με την οποία συνεργάζονταν μετά την αποχώρησή τους από την εταιρεία, για οποιοδήποτε λόγο και αυτή η Υπεραξία είναι άσχετη και ξεχωριστή με την αποζημίωση που ορίζει ο Νόμος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Π.Σ.Σ.Α.Σ