Ενημέρωση
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δελτία Τύπου
20/10/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ Γ.Σ. ΠΣΣΑΣ

 

Αθήνα, 20/10/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων,   πραγματοποίησε την 16.9.2020 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του,   με μοναδικό  θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού του.

Η τροποποίηση αυτή  αποτελούσε υποχρέωση του ΠΣΣΑΣ  από τον Νόμο 4583/2018,  σύμφωνα με τον οποίο από 31/12/2020 και μετά δεν θα υπάρχουν πιά επαγγελματίες με το όνομα Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι και θα βρισκόμαστε έτσι να συντονίζουμε κάτι που δεν θα υπήρχε.

Με την ευκαιρία,  εκσυγχρονίσαμε το Καταστατικό μας, που είχε να υποστεί  τροποποίηση από το 1997 και  ριζική ανανέωση από  την έναρξη  ισχύος του,  το μακρινό  1986.

Ειδική Επιτροπή του ΔΣ εργάστηκε για πολύ  χρόνο, με δύσκολες συνθήκες , λόγω COVID-19, με πολλές τηλεδιασκέψεις αλλά και προσωπικές προσεκτικές συναντήσεις,  για να προετοιμάσει τις προτάσεις για αλλαγές,  που  θα υποβάλλονταν για έγκριση στην ΓΣ. 

Οι προτάσεις αυτές της Επιτροπής  εγκρίθηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη του ΔΣ.

Η ΓΣ έγινε μέσα στις απαγορεύσεις, που ίσχυαν λόγω της Πανδημίας,   κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τον ικανό αριθμό  συναδέλφων μας που απαιτείτο.

Τα μέλη μας  αυτά,   έχοντας προσκληθεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πριν την ημερομηνία της ΓΣ,  ήλθαν να συμμετάσχουν στην ΓΣ,  για τη συζήτηση των  προτάσεων,  με επαγγελματική και συνδικαλιστική υπευθυνότητα και ευσυνειδησία,  μέσα στα υγειονομικά προβλήματα,   σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η συζήτηση,  για την έγκριση και ψήφιση των προτάσεων,  ήταν  εποικοδομητική,  γόνιμη  και έγινε δημοκρατικά,  σε κλίμα ομόνοιας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για το μέλλον του Συνδέσμου μας αλλά και του επαγγέλματος των Διαμεσολαβούντων στην Ασφαλιστική  Αγορά.  Έλαβαν  μέρος  σχεδόν  όλα τα μέλη  στην ανταλλαγή απόψεων,  που διήρκεσε αρκετές ώρες.

Δόθηκαν από το ΔΣ και τα μέλη της Επιτροπής, που είχε επεξεργαστεί τις προτάσεις, λεπτομερείς εξηγήσεις, για τον σκοπό κάθε πρότασης και με νομοτεχνικές αλλαγές ψηφίστηκαν όλες οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν.

Αυτή την στιγμή ακολουθείται η δικαστική διαδικασία,  που απαιτείται για την έγκριση του τροποποιημένου καταστατικού μας και όταν αυτή θα έχει ολοκληρωθεί, το ΔΣ   θα προβεί  σε ανακοινώσεις για τις αλλαγές αυτές, που δημιουργούν τα θεμέλια των δράσεων του Συνδέσμου μας στο μέλλον, για άλλα 35 τουλάχιστον χρόνια.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Π.Σ.Σ.Α.Σ.