Μενού
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Connecting LEADERS αίθουσα Ερμής, ΕΒΕΑ
17 Ιανουαρίου 2014
ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/1/2014 στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ η εκπαιδευτική ημερίδα «Connecting LEADERS» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Βασικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Phillip Richards ,CFP CLU RHU, και συμμετείχαν 180 Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων. Ο Phillip Richards είναι ομιλητής της GAMA για θέματα που αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό, ηγεσία και εναλλακτικά συστήματα  διανομής στον κλάδο ασφαλειών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του 21ου αιώνα. Έχει διατελέσει πρόεδρος της GAMA International και η εταιρία του, North Star, τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στις 3 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του είδους της στον κόσμο σύμφωνα με την GAMA International. Τα Ακαθάριστα (Μικτά) Κέρδη από τις Πωλήσεις υπερβαίνουν τα $50.000.000 και έχει περισσότερους από 300 συνεργάτες.

Στην Ομιλία του ο Phillip Richards ανέπτυξε ευρύ φάσμα θεματολογίας των καθημερινών δραστηριοτήτων του Manager Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, από την στελέχωση έως του πως διδάσκει τους συνεργάτες του να ζητούν συστάσεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα σύνδεσης των Συντονιστών με την GAMA. Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου οι συμμετέχοντες όρθιοι τον χειροκροτούσαν στο τελείωμα της ομιλίας του.

Η ανταλλαγή πρακτικών εμπειριών και απόψεων μεταξύ των ανθρώπων που επιτελούν το έργο του Συντονιστή αποτελεί βασικό μέλημα της GAMA αλλά και του Συνδέσμου μας σχεδιάζοντας περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες για το μέλλον.

Τον Phillip Richards προλόγισε ο Κλέαρχος Πεφάνιος, πετυχημένος Συντονιστής και πολυβραβευμένος από την GAMA International, αναλύοντας με την σειρά του τα οφέλη που έχει εισπράξει από την πολυετή του συμμετοχή στα συνέδρια της GAMA. Άλλωστε ο κ.Πεφάνιος αποτελεί τον ουσιαστικό καταλύτη στην προσπάθεια σύνδεσης της GAMA με τον ΠΣΣΑΣ. Η περιγραφή στιγμών από τις συμμετοχές του και ιδιαίτερα η αναφορά του στο πώς η γνωριμία του με τον Phil τον βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας του, αποτέλεσε χρήσιμη εμπειρία για όλους. Η ομιλία του ολοκληρώθηκε με την προτροπή «… να βλέπουμε σαν στόχο της καριέρας μας την οικονομική ενίσχυση οικογενειών σε καιρούς μεγάλης και απόλυτης θλίψης.»

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας μας υπήρξαν 4 σημαντικές εισηγήσεις από διακεκριμένους Συντονιστές που μετέφεραν στους συμμετέχοντες εμπειρίες από την GAMA αλλά και πρακτικές και ιδέες για τομείς της δουλειάς του Συντονιστή.

Ο Γιάννης Τοζακίδης , διακεκριμένος Συντονιστής με διακρίσεις και συμμετοχές στην GAMA αλλά και πολυβραβευμένος από την εταιρία του, ανέπτυξε το θέμα «Στελέχωση σημαίνει Ζωή» . Μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες πρακτικές που χρησιμοποιεί για την στελέχωση , δίνοντας στη διάθεση του κοινού τα εξαιρετικά αποτελέσματα του γραφείου του. Το σύντομο video στην αρχή της παρουσίασής του έδωσε με τον πιο περιγραφικό τρόπο το μήνυμα , ότι για τον Συντονιστή η στελέχωση είναι ότι το αίμα για το σώμα μας.

Ο Θανάσης Κατσιγιάννης, με συμμετοχές στην GAMA από το 2006 και συνεχείς διακρίσεις από την εταιρία του ανέπτυξε το θέμα «Οι προκλήσεις του Manager». Meetings, πίστη, περιβάλλον και κουλτούρα πρωταθλητισμού είναι μερικά από τα αναγκαία συστατικά της επιτυχίας. Όμως πρώτα από όλα « ο Ασφαλιστής μας, είναι ο βασιλιάς μας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ.Κατσιγιάννης δίνοντας ταυτόχρονα όμορφες εικόνες από τις δράσεις που αναπτύσει στο γραφείο του. Τέλος η ανάλυση των επιχειρηματικών αρχών που πρέπει να διέπουν την καθημερινότητά μας, αποτέλεσε για τους συμμετέχοντες πολύτιμο εργαλείο γνώσης.

Ο Δημήτρης Φαραντούρης, από το 1998 εντάχθηκε στην GAMA INTERNATIONAL και κάθε χρόνο κατακτά την διάκριση Gold, με ταυτόχρονα, πολλές διακρίσεις από την εταιρεία του. Η εισήγησή του είχε θέμα «CHANGE». Συνδυάζοντας το χιούμορ με την γνώση ανέδειξε με την σειρά του την αξία της συμμετοχής στην GAMA αλλά και των γνώσεων που έχει αποκομίσει. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, ανάπτυξη σε όλα ! Τα κριτήρια για την επιλογή νέων Ασφαλιστών αλλά και η αξία ανάπτυξης νέων Μanagers αποτελούν πολύτιμο όπλο για την ανάπτυξή μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ανάλυση της αγοράς των κολλεγίων ως πηγή εξεύρεσης νέων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Δημήτρη Γαβαλάκη, LUTCF, Πρόεδρου του ΠΣΣΑΣ. Πάνω από 20 έτη στο Agency System με συνεχείς διακρίσεις από την εταιρία του λειτουργεί εδώ και 4 έτη την εταιρία του στα πλαίσια του Agency System αναπτύσσοντας ανεξάρτητους Ασφαλιστικούς Συμβούλους και Συντονιστές. Η παρουσίαση με θέμα «Η αξία της στατιστικής στο management Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» είχε σκοπό να αναδείξει την αξία χρήσης των αριθμών ως ένα ακόμα εργαλείο στην παρακολούθηση και ανάπτυξη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών δίνοντας πραγματικά παραδείγματα μιας και η παραγωγική του μονάδα χρησιμοποιεί σταθερά αυτή την μέθοδο από το 1996.

Η εκπαιδευτική ημερίδα «Connecting LEADERS» τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΕΑ, στην αρχή της οποίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ.Χατζηθεοδοσίου αναλύοντας σημαντικά θέματα της επικαιρότητας. Την ημερίδα χαιρέτησε επίσης ο κ. Γ.Καντώρος Γενικός Διευθυντής πωλήσεων και marketing της Interamerican.

Μεγάλοι χορηγοί στην εκδήλωσή μας ήταν οι εταιρίες INTERAMERICAN και ING.

Χορηγοί οι εταιρίες INTERNATIONAL LIFEMETLIFE ALICO και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Τέλος υποστηρικτές της ημερίδας μας ήταν οι εταιρίες AIGEUROLIFE ERB ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, PRIME INSURANCE και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Π.Σ.Σ.Α.Σ.